Misiune

Coaliția organizatorilor și evenimentelor sportive de masa din România își propune să ofere industrie o voce unită atât de necesară în această perioadă. Prioritatea fiind susținerea unui plan concret de a repornii evenimentele sportie de masă.

Trecem cu toții printr-o perioadă provocatoare din care vom putea ieși ca industrie doar prin colaborare și proactivitate. Împreună cred că putem să răspundem mai ușor și mai bine cum ar trebui să arate evenimentele în această nouă realitate.

Evenimentele încep să fie permise să se organizeze sub o atentă supraveghere și provocări noi din perspectiva de securitate medicală. Venind în întâmpinarea autorităților putem să fim mai bine pregătiți pentru momentul acesta, în plus vom putea oferi și participanților un sentiment de încredere că evenimentele vor fi locuri sigure după această perioadă.

O abordare unitară între evenimente, care să respecte recomandările autorităților, dar și cu ideei din experiența mai multor organizatori, va crea un mediu sigur în care riscul ca un eveniment să fie sursa unui nou focar este cât mai redus.

O industrie unită

Împreună vom putea să ieșim mai bine și mai ușor. Prin colaborare, împărtășind resurse și cunoștințe vom putea să fim mai bine pregătiți pentru reînceperea evenimentelor.

Formarea unei coaliții poate ajuta în prezentarea unei voci unitare și puternice în relația cu autoritățile.

Obiective

Prin acest demers ne dorim să realizăm o serie de recomandări care să:

  • Prioritizeze siguranța sportivilor, echipei de implementare, voluntari, spectatori și întreaga comunitate de sportivi amatori de anduranță
  • Să reducă potențialul de risc prin reducerea densității de persoane și a numărului de oportunități de contact între persoane.
  • Crearea unor materiale de educare pentru toți actori (participanți, voluntari, staff) prin care aceștia să fie cât mai bine informați cum pot ajuta la reducerea riscului prin acțiunile lor.
  • Să încurajeze colaborarea între organizatori pentru a realiza un document care să cuprindă cele mai bune idei și cunoștințe din industrie
  • Să creeze un cadru prin care comunicare între organizatori să se facă cât mai ușor având în vedere situația extrem de volatilă